De Hunnen - Nikolaev Nikolai

Europalia 2005

KORTE INHOUD

Tweetalige (Frans/ Nederlands) Getuigenis van de leefgewoonten en de maatschappelijke ordening van een bijzondere beschaving

De beschaving van de Hunnen, een oude volksstam uit Centraal-Azië, ontwikkelt zich vanaf het midden van het 2de millennium, in het Bronstijdperk. Dankzij de tanende macht van de Scythen ontwikkelen de Hunnen tussen 209 v.C. en 93 n.C. hun eerste imperium, in de noordelijke gebieden van Mongolië, in het huidige Boeriatië. Vervolgens trekken vele Hunnen naar Centraal-Europa, waar ze zich vermengen met de Franco-Germaanse bevolking.
De tentoonstelling heeft vooral oog voor de prehistorie en de geschiedenis van het eerste hunnenrijk in de regio van het Bajkalmeer en de vallei van de Selenga, waar opgravingen belangrijke overblijfselen hebben blootgelegd. Wapens, gespen, paardenbitten, juwelen en dagelijkse gebruiksvoorwerpen, getuigen van de leefgewoonten en de maatschappelijke ordening van deze bijzondere beschaving.

Deze publicatie begeleidde de gelijknamige Europalia.Russia tentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis(20 oktober 2005 - 26 februari 2006)
Lees verder...
2006zie alle details...