Zeven miljoen jaar - Donald Palmer

het verhaal van de evolutie van de mens

KORTE INHOUD

De evolutie van de mens is een van de meest fascinerende raadsels ooit. De voorbije tweehonderd jaar zijn de fossiele resten gevonden van liefst twintig verschillende voorouders van de mens. Dankzij deze ontdekkingen, verbeterde dateringsmethoden en nieuwe technologie zoals het DNA-onderzoek raakt de stamboom van de mens steeds meer in detail ingevuld. Maar de kennis daarvan ligt grotendeels verspreid in weinig toegankelijke wetenschappelijke publicaties.
In dit boeiende verhaal brengt Douglas Palmer bijeen wat we vandaag weten over de evolutie van de mens. Liggen onze wortels in Afrika, Azi f Europa? Hoe nauw zijn we nu eigenlijk verwant aan de mensapen en de neanderthalers? Wie waren Lucy, het Taung-kind en de Nariokotomejongen? En wie liet zijn geheimzinnige voetstappen achter in Laetoli?
Op meeslepende wijze neemt Douglas Palmer ons mee in de voetsporen van legendarische wetenschappers als Charles Darwin en Louis en Richard Leakey, op zoek naar onze diepste wortels.
Wetenschapsauteur en docent Douglas Palmer publiceerde meerdere boeken over de prehistorie en de ontwikkeling van de mens. Hij werkte mee aan Het Wetenschapsboek en schrijft onder meer voor Science en BBC Wildlife Magazine.
'Zeven miljoen jaar is razend interessant, geschreven met stijl en een plezier om te lezen.' -New Scientist
Lees verder...
2006Taal: Nederlandszie alle details...