De wereld deugt niet - Arthur Schopenhauer

Nieuwprijs: € 25

KORTE INHOUD

Arthur Schopenhauer was en is de voorkeurfilosoof van een groot aantal eminente schrijvers en denkers. Tolstoj noemde hem 'de geniaalste van alle mensen', en van Nietzsche is bekend dat hij soms dagen achtereen als in een roes in Schopenhauers werken las. Tsjechov, Hardy, Rilke, Thomas Mann, Proust, Kafka, Freud, Habermas en vele anderen lieten zich bewonderend over zijn heldere, ironische, souvereine proza uit. Geen wonder, want Schopenhauer was zeker een van de meest virtuoze stilisten onder de filosofen.

Schopenhauer is natuurlijk allereerst de auteur van het onvolprezen Die Welt als Wille und Vorstellung. Maar er school in hem eveneens een groot briefschrijver, die op een laconieke, scherpe en toch ook weer verdraagzame manier naar buiten kon treden. In de brieven die in De wereld deugt niet zijn samengebracht schrijft hij over de landschappen en steden die hij bereisde, over de boeken en kranten die hij las, over de roddels en geruchten die hij vernam.

* Bij hem omringt ons altijd dezelfde sterkende lucht....
1992Taal: Nederlandszie alle details...

1x bekroningen & co

Dit boek staat op 2 wenslijstjes

Nieuwprijs: € 25

Categorie

Details

1992Uitgever: Singel UitgeverijenReeks: Privé-domein434 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9029544775ISBN-13: 9789029544771
Voeg toe aan wenslijstje