{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Broederliefde - Abdellah Taia

KORTE INHOUD

Abdellah groeit op in Salé, Marokko. Hij deelt er samen met zijn moeder, zijn zes zussen en zijn jongere broertje Mustafa één slaapkamer. Zijn vader en zijn oudere broer Abdelkébir bezitten ieder een eigen kamer. Het is een warm nest, waar de lichamelijkheid onontkoombaar is. Abdellah geniet van de seksuele bedrijvigheid van zijn ouders, het brengt ook zijn eigen begeerte naar de oppervlakte.
Begeerte naar film, naar literatuur, naar het leven. Hij vat een liefde op voor zijn aanbeden oudere broer Abdelkébir en ziet dines voorgenomen huwelijk met lede ogen aan. Dan ontmoet hij de Zwitser Jean, in zijn ogen de belichaming van de Europese intellectueel. Voor hem en voor zijn studie vertrekt Abdellah naar Genève, waar hij zijn innerlijke ontdekkingsreis voortzet. Zullen al zijn verlangens daar worden bevredigd?
Broederliefde is even rauw als delicaat. Met zijn poëtische bekentenissen toont Taïa zich een kind van deze tijd, op zoek naar evenwicht tussen de Marokkaanse traditie en de westerse cultuur, tussen verwarring en ambitie. Zijn pen is zijn wapen tegen de hypocrisie - moedig en ontroerend.
Abdellah Taïa (Salé, Marokko, 1973) woont in Parijs. Eerder schreef hij Mon Maroc (Editions Séguier 2000) en Le Rouge du tarbouche (Editions Séguier 2005).
'Hartverscheurend' - Vrij Nederland
'Abdellah Taïa is het gezicht van een samenleving die op twee snelheden draait.' - NRC Handelsblad
'Een gevoelige, serieuze schrijver.' - Kees Beekmans in De Groene Amsterdammer
'Ik schrijf niet om te zeggen: ik ben homoseksueel. Ik schrijf omdat het voor mij noodzakelijk is.' - Pref
'Bij Abdellah Taïa is de eenzaamheid nooit zwart, de seks nooit schunnig, is het leven mooi.' - Marie France

Goodreads Rating 3.74

Categorie

FictieRomans en literatuur

Details

Originele verkoopprijs: € 13.9Uitgever: Uitgeverij Van Gennep B.V.2007143 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9055158453ISBN-13: 9789055158454

Sleutelwoorden

vertaald
gay
homo

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)