Aalst in Vlaanderen, Van de negende tot de zeventiende eeuw - Jos Ghysens, Freddy Caudron, Guido Saey

KORTE INHOUD

Het eerste van de twee delen verschijnt in juli 2015 en bespreekt de periode van ca. 800 – 1700. Het tweede deel verschijnt in de loop van 2016 en zal de geschiedenis van 1700 tot omstreeks 1909 behandelen.

In het eerste deel krijgt men een accuraat, selectief beeld van de stad Aalst en van de Aalstenaars, hun biotoop en hun maatschappelijk, sociaal en economisch verleden. Het geheel is aantrekkelijk voorgesteld en verrijkt met honderden afbeeldingen in kleur.

In dit omvangrijke compendium zijn alle mogelijke items verwerkt waarmee de Aalstenaar tijdens zijn/haar leven werd geconfronteerd of die dat leven hebben bepaald, o.m. de opeenvolgende regeringen, de heerlijkheid Aalst, de middeleeuwse stad, de voeding, de verzorging, de muntcirculatie, de school, de parochie, de kloosters, de milities, de molens, de feesten, Blijde Inkomsten, volksvermaken, het weer, de stadswijken, de Dender, de hofsteden, misdaad en straf, vervolging en geweld, schuttersgilden, de folklore, standen en beroepen, de kunsten en het intel...
2014Taal: Nederlandszie alle details...

Dit boek staat op 3 wenslijstjes

Voeg toe aan wenslijstje

Categorie

Details

2014Uitgever: DE Riemaecker Printing870 paginasTaal: Nederlands