{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Piraten encyclopedie - A. Zuidhoek

KORTE INHOUD

De zeerover, of piraat, is een maritieme crimineel die uitsluitend voor eigen baat werkt, iemand die zich evenveel macht aanmatigt om ter zee te roven als een vorst ter land.
Dat is de maatstaf die Arne Zuidhoek, erkend expert op het gebied van de maritieme geschiedenis, bij het samenstellen van dit persoonsregister heeft gehanteerd, het resultaat van 40 jaar onderzoek. Volgens deze strenge maatstaf is Piet Hein, een doortastend ambtenaar in dienst van de W.I.C., per se geen zeerover; en Willem van Oranje wel degelijk een uitbater van roofschepen. Van Oranje is slechts een van de vele Nederlanders die op Zuidhoeks monsterrol voorkomen, hetzij als Boekanier, als Watergeus, of als onverbeterlijke individualist
Voor het eerst zip de Nederlandse zeerovers, waaronder mannen de in hun tijd gezichtsbepalend waren voor de Nederlandse macht ter zee, uitgebreid en op overzichtelijke wijze binnen kaft verzameld. Met opmerkelijke carri s van mannen als Laurens de Graaf, Herman Breecklant en Al isseling; en vrouwen als Nellie Cuyper. Romans op zich.
Deze encyclopedie bevat tegen de 1000 familienamen van Nederlandse en Belgische zeelui die, door omstandigheden, wil of vrijheidsdrang gedwongen, zich aan de 'verkeerde kant van de lijn' bevonden.

Details

Originele verkoopprijs: € 19.95Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.2006203 paginasISBN-10: 9059112733ISBN-13: 9789059112735

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
Boekenwinkel ViatuaBergen (Limburg)Professionele verkoperBetrouwbaarheid: 2 / 20 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoper

Goed [null]

€ 6.25
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 24 / 241 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

2006 Soesterberg, softcover 203 blz., met illustraties. Namen encyclopedie van Nederlandse piraten, met hun geschiedenis ISBN 9059112733 In zeer goede staat

€ 12.5
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 24 / 241 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

2006 Soesterberg, softcover 203 blz., met illustraties. Namen encyclopedie van Nederlandse piraten, met hun geschiedenis ISBN 9059112733 Nieuw!

€ 19.95

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)